700 g benfri gösfilé. 1250 g smör. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, bryntsmör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Bryntsmör ger en söt, karamellliknande smak med lätt nötighet. Det går enkelt att göra eget smör, läs här, och det senaste jag tänkte dela med mig av är att bryna smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.