Det finns några grejer som skiljer en TexasChilifrån en vanlig chili. Det kommer att göra att skalet på chilifrukterna lossar från fruktköttet och lätt kan dras av
Receptet är från Tommy Myllymäki på recept. Om man tröttnat lite på tacos och pulled pork eller bara vill testa något nytt till fredagsmyset kan jag tipsa om denna Texaschili
Se till att spara fettet från baconet och använd det för att bryna köttet i omgångar. Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili
1,5 msk anchochilipulver eller 1 stor anchochili. 1 msk chilipulver. Texaschili1,2 kg högrev 1 tsk salt 140 g skivat bacon 2-3 msk olivolja 1 liten gul lök, finhackad 2 färska jalapeño, finhackade 3 vitlöksklyftor, finhackade 400 g krossade tomater (1 burk) 1 msk limejuice 4 dl vatten 1 msk maizena vatten salt svartpeppar ur kvarn. Kryddblandning1,5 msk anchochilipulver eller 1 stor anchochili 1 msk chilipulver 1 msk spiskumminfrön eller 2 tsk mald spiskummin 1 tsk torkad oregano 0,5 dl vatten
Från vänster till höger. Hursomhelst, här nedan presenteras en egen version av Texaschili. Ja, den är inspirerad av Tolberts men eftersom jag aldrig varit i Texas så får jag väl hitta på själv
Tyvärr är det en ganska liten grupp och långt i från så många människor som skulle behöva ändra sina konsumtionsmönster för att vi ska kunna göra det bättre för både djuren och för klimatet
Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs eller vegofärs, t ex soja eller quorn 1 gul lök 1 förp krossade tomater (à 380 g) 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g) 2 dl barbequesås 3 dl vatten salt peppar olja Till servering nachochips kokt ris gräddfil koriander Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.