Ibland samverkar saker och ting på ett nästan kusligt vis. Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Smörj en kakform på ca 24 cm i diameter och häll smeten i formen. 1. Förvärm ugnen till 170 grader. 2. Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum
Finaste potatisen som någonsin odlats på denna jorderund …. Jag passade ändå på att föreslå både morötter och sallad och tänkte att kanske kan det här få honom att börja tycka om det
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
· För att få bort det inre, fnasiga skalen på pistagenötterna gör du som med mandeln till glöggen. Lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten så att de täcks, ställ kastrullen på spisen
Fyra varianter på amuse-bouchesPortioner. Terrin på rimmad kalvtunga och svartrötter. Skär gösfilén på längden ovanför bröstbenen så fisken blir benfri
Om jag vet att jag har ont om tid på morgonen brukar jag alltid blanda ihop de torra ingredienserna i en skål kvällen innan och sedan bara mixa ihop dem med de blöta på morgonen
Det är inte säsong för kanin ännu med jag fick tag på en fryst i Söderhallarna. Kanin har ett ljus kött som påminner lite om kyckling i smak och konstistens men smaken är lite sötare och går lite mot det vilda
Kan ju knappast prickat in det fina vädret bättre. Vilken start jag fått på min semester. Det som jag nog är mest nöjd med att vi fått i ordning här hemma med altan, växter, planteringar med mer (får visa er bilder senare) men också att frysen blivit påfylld med massa gott att ta med sig för de kommande stranddagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.