) Då fårman baka igen och idag blev det te-kakor. Men ibland gör det inget att man är lite glömsk. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar
Går utmärkt att vända ner dem i kladdkakesmeten så får du en liten variation på det hela. Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vadman kan göra med äggvitor som blir över
Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter
Kan man säga annat än. När jag kikade in hos Mårtenssons för någon dag sedan så bjöd de på receptet på en kreolsk gryta de ätit och samma dag skulle de äta revben
Och det gör sannerligen den här kaffe och chokladsemifreddon, ja vad säger man. Skrapa ur vaniljfröna i vaniljstången och vispa dem tillsammans med grädden och vaniljextrakt i en bunke
så kan man ändå äta lite till. Lite synd, för det var både snyggt och gott om jag får säga det själv. Ta upp rulladerna ur stekpannan och fyll på med vatten så du får ca 5 dl buljong
Man tager vadman haver paj. Med färdig pajdeg i kylen så har man snart en middag fixad. Bara att fylla med det som finns hemma i kyl och skafferi, vispa ihop en äggstanning och sedan grädda i 35 minuter
Manfår inte vara rädd för sprutor. Det är inte behagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara. Det är inte behagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.