Hacka persilja och vitlök och blanda med smöret, smaka av med peppar och salt. Skölj och borsta musslorna, släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när man knackar dem mot köksbänken
Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färskamusslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Ta dom färska basilikabladen och tryck ner dom mellan tomaterna, längst med sidorna. -) men med dom ingredienserna så kan det ju inte bli annat än gott
Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Fukta rispappren med sprayflaska eller mellan lätt fuktade kökshandukar
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja
Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Jag lovade att laga middag mot utebliven arbetsinsats med ovanstående arbetsredskap. Har verkligen längtat efter färska vårrullar, eller vietnamesiskavårrullar som de ibland kallas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.