1 Pepparrotssås:
100 g smör 1,5 dl vetemjöl 1 liter mjölk salt och malen vitpeppar 2 tsk riven pepparrot Korv: 4 frukostkorvar vatten 1 lagerblad 3 vitpepparkorn 0,5 tsk saltSås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull. Blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Späd med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda såsen med pepparrot, salt och peppar. Koka upp vattnet med lagerbladet och pepparkornen. Salta och lägg i korven. Låt sjuda på svag värme utan lock i 5 minuter. Stäng av plattan och lägg på locket. Låt korven stå och värmeutjämna i 5-10 minuter före servering.
Servera med pasta och sallad. Skiva korv, tomater och lök. Blanda grädde, chilisås, pressad vitlök och oregano, och häll lite av såsen i botten på en ugnsform
Blanda lagalätt med kycklingfond och idealmjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha
Servera med ett gott hemmagjort potatismos eller gräddstuvad brysselkål alt. Här kommer ett supergott recept på fylld frukostkorv som jag hittade hos Linda på Kryddburken
Skär ett snitt längs med korven och lägg i fyllningen. Servera gärna med hemmagjort potatismos. 4-6 st tjocka frukostkorvar. 4 msk bostongurka 4 msk crème fraiche 2 msk stark senap Salt, efter smak Peppar, efter smak 4-6 st tjocka frukostkorvar
Tillsätt dessa i en skål med crème fraiche och majonnäs. 0,25 st gul lök, medelstor. 1 st äpple, sött 0,25 st gul lök, medelstor 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 0,5 dl pepparrot, riven 1 tsk honung 1,5 msk ajvar salt efter smak
Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås
4 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk 1 msk smör salt och peppar 4 frukostkorvar 1 msk olja 1 grönt äpple 2 msk riven pepparrot 1 1/2 dl gräddfil salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.