Frukostkorv med pepparrotssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pepparrotssås
  • 1100 g smör
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 liter mjölk
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 12 tsk riven pepparrot
  • 1 Korv:
  • 14 frukostkorvar
  • 1 vatten
  • 11 lagerblad
  • 13 vitpepparkorn
  • 10,5 tsk salt
  • 1 Pepparrotssås: 100 g smör 1,5 dl vetemjöl 1 liter mjölk salt och malen vitpeppar 2 tsk riven pepparrot Korv: 4 frukostkorvar vatten 1 lagerblad 3 vitpepparkorn 0,5 tsk saltSås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull. Blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Späd med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda såsen med pepparrot, salt och peppar. Koka upp vattnet med lagerbladet och pepparkornen. Salta och lägg i korven. Låt sjuda på svag värme utan lock i 5 minuter. Stäng av plattan och lägg på locket. Låt korven stå och värmeutjämna i 5-10 minuter före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.