Jag tror bestämt att de även kan passera som LCHF-frallor, eller i alla fall nästintill. Idag är det Gustav Adolfsdagen, och egentligen borde jag väl enligt traditionen bjuda er på bakelser
Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen. Arbeta degen en stund och tillsätt mer mjöl om det behövs, min deg var ändå lite klibbig
Men oavsett om det regnar eller solen skiner är det aldrig fel med nygräddade frukostfrallor. Tyvärr har solen lyst med sin frånvaro, och regnskurarna har avlöst varandra för fullt nu i flera dagar
- Vispa ihop kvarg och ägg/äggvita i en bunke. Dessa frallor bakade jag och de blev jättegoda. - Platta till dem lite lätt med handen, pensla med ägget samt toppa med valfria frön
DAG 1Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar. DAG 2Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet). Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar. Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord
Perfekta att snabb -baka på morgonen. Kalljästa Frukostfrallor. Men vill du bjuda din familj på lite en lite extra god frukost imorgon, så följ detta recept och sitt utvilad och mätt vid frukostbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.