Jag är riktigt tröttpå att vara sjuk nu. Kände redan för tre veckor sedan att något var på G i kroppen och jag har inte tränat på över två veckor nu, det är så surt
En smörgås på hembakat bröd är heller inte fel. Tillsätt vattnet inte allt på en gång beroende på hur tjock soppa du vill ha, buljongtärning och grädde
Trött efter en lång dag. I Indien kokar man te på lakritsrot för att lugna både mage och själ. Här är 5 fakta som gör att det kan vara bra att snaska på. Överskrids ett intag på över 50 gram lakrits per dag kan det bli problem
Trött efter en lång dag. I Indien kokar man te på lakritsrot för att lugna både mage och själ. Här är 5 fakta som gör att det kan vara bra att mumsa på. Överskrids ett intag på över 50 gram lakrits per dag kan det bli problem. När vi firar påsk äter vi ägg som aldrig annars – totalt 2 000 ton på bara en vecka
Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för. Jag har kommit över en raritet, nämligen min farmor och min farmors mors gamla bakbok
Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på. Vill man prova på annat vis, när man sätter sin deg, kan man tillsätta rumsvarmt fett
Är du som jag tröttpå den smaklösa färsen som man köper i mataffären. När vi köper nötfärs så köper vi för det mesta på Björlanda Gård här hemma som föder upp Highland cattle kor
Jag pratar ju ofta om att det är viktigt att planera sin mat och ta med sig mat om man inte vet vad som finns tillgängligt på vägen, och många av er är redan experter på matlådor och att ta med er mat när ni reser
Hela året har vi suttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
Tänk på att pepparkaksdegen håller läääänge för kryddorna är bevarande. * Smält smöret och häll i sirap i kastrull* Läs upp farinsocker i, rör om* Låt kallna* Rör i två ägg* Lös upp bikarbonaten i lite kallt vatten och häll i* Rör i 16 dl mjöl snabbt (använd degkroken på elvispen)* Rulla till en rulle och lägg in i kylen* Baka ut när du har tid* Mjöla bakbordet ordentligt (1 dl mjöl)* Tryck ut degen och kavla sedan försiktigt till önskad tjocklek* Låt barnen skära med trubbig kniv, till bokstaven i deras namn, gubbar, monster etc. * Justera de kakor som du vill ha snygga när de precis kommit ut från ugnen, då kan man skära i kanten* Grädda 6-8 minuter på 180 grader, vakta hela tiden så att de inte blir för mörkt gräddade
Jag har en vana att snöa in mig på olika livsmedel och ett tag äta det till både höger och vänster. Även om jag åt äggröra med kokosfräst vitkål till frukost, har jag inte på långa väger ännu stillat mitt sug efter vare sig kål eller ägg, så det fick bli en liten twist också till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.