Hon har till och med fattat att man först ska plocka fram alla ingredienser som behövs. Detta har visat sig vara en bra första hjälp när även en vuxen som jag blir sugen på något gott
Det mesta är långt i från just äkta. Tillverkarna har lyckats komma över billiga utfyllnadsmedel och tillverkningsmetoder som gör att det är billigt för dem att tillverka, men prissätt högt för att det ska vara nyttigare för oss att äta
Sila av vätskan ner i en burk, tryck med en slev (passera) så att all vätska släpper från rabarberna och i burken har du nu din rabarbersirap som håller ett par veckor i kylen
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Lägg smör och olivolja i en kastrull och låt det bli varmt men inte brunt. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.