Läs alla KOCKENS TIPS. Johan Andersson Sous Chef Restaurang VILA i Norrköping. Jag tänkte bjuda på en dessert som vi kör just nu på restaurangen och smakerna kring denna dessert är ju självklara med tanke på årstiden
Tobias Andersson - Krögare och kökschef Edsbacka Bistro i Strängnäs. Här kommer ett enkelt, snyggt och väldigt gott recept på vildsvinsentrecote som passar utmärkt till middagsbjudningen
Anna Pettersson kulinarisk kock examinerad från Grythyttan. I september och oktober var jag ute på ett europaäventyr där svensk matkultur mötte de samiska årstiderna
Insikten kom två dagar innan jul då Adrian stressat försökte underhålla Freja som satt i sin babysitter med att visa hur han vispade på den egna majonnäsen samtidigt som Flora försökte fixa med den hemgjorda gravlaxen
Andra har lagat maten, från frukost till sen middag. Överallt läser och ser jag hur man ska marinera, rubba, glejsa, grilla indirekt och i princip tillaga allt på grillen
PåJulbordet. Den senaste veckan har instagram fullständigt svämmat över av hasselbackpotatis och någonstans i bakhuvudet hade jag en bild av en pumpa som var tillagad på samma sätt
Enkel och snabb tomatsalsaTärna två kvisttomater eller motsvarande mängd körsbärstomater (jag använde Romanticas körsbärstomater på kvist som jag nästan är beroende av
Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Men jag skulle aldrig ge mig på att göra allt det här själv till dessert
Snitta köttet lätt på båda sidor och lägg ner det i en plastpåse tillsammans med marinaden. Tryck försiktigt på potatisen med en sked eller med handflatan så att den krossas lätt
Jag tänkte bjuda er på min version av cheesecake som jag och min goda vän och kollega Andreas Brettmark tog fram ihop och körde som lunchdessert på Restaurang Vatten Gourmet & Cafe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.