Helt perfekt med ett glas mousserande vin till. Smördegspajer med avokadofyllning toppade med kräftstjärtar och dill, mini-getosttoast med lite ringlad honung, serranolindade dadlar fyllda med getost, lite gröna salladsblad och körsbärstomater
Bottna med rivna äpplen, vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den över. Servera den gärna med en klick mjuk vaniljglass men den är god precis som den är
Skulle kanske kunna kalla den kyckling i gräddsås också eftersom det inte är så mycket till gryta så som jag tänker mig gryta med en massa ingredienser
Börja med den mindre mängden mjöl då äggen varierar i storlek. Nagga den med en gaffel. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter
Inte för att helger egentligen innebär så mycket vila när man är småbarnsförälder men det är ju så skönt att få vara tillsammans medfamiljen och rå om varandra
Ingredienser 450 g kalkonfärs 150 g kalkonbacon, strimlad 2 msk olivolja 1 st stor gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1 st stor morot, hackad 1 burk konserverade körsbärstomater 2 msk tomatpuré 1,5 dl rödvin 1,5 dl hönsbuljong 1 kruka färsk basilika salt svartpeppar Till servering
Ungnsbakade potatis och palsternackor med skal. Till detta en god nerkokt rödvinssky som jag kokade ner på slattarna efter gårdagens fest samt madeira jag hade i skåpet, flytande kalvbuljong lite tomatpurré en näve strösocker och till sist när såsen kokt ner till kraftig smak och blivit tjock av sig själv vispade jag upp den med en bra klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.