Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling. Vi gjorde oxfilé tornedos med potatisgratäng och cognacsås (allt för första gången) och det blev bara såå bra
Täck med resten av osten och tournedosen är klara för ugnen. Tournedos med rödvinssås och hasselbackspotatis10 person(er) 10 st tournedos, à ca 160 g (mittbitar av oxfilé) 2 tsk salt3-4 krm vit- eller svartpeppar, nymald 2-3 msk smör, till stekning 7-8 dl västerbottenost, grovriven vällagrad 1 dl crème fraiche2 msk schalottenlök, finhackad 2 msk gräslök, finhackad 1 st ask klippt smörgåskrasseTillagning 1. 10 st tournedos
Mattias Kristiansson. 1. Majsplättar. Blanda ihop majsmjöl (ca 3,5 dl), salt och bakpulver i en bunke. Skala och finhacka den gula löken, paprikan och koriandern fint
Tillagar man en hel oxfilé är det bättre att låta köttet gå klart i ugnen. Tournedos. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Putsa,ärna oxfilén och bryn dem i smör. Tärna paprikorna, hacka lök och vitlök, skär chilin i ringar. Fräs allt i en stor gryta tillsammans det brynta köttet och tomatpurén
Gjorde en sk tournedos, dvs tjocka bitar av oxfilé som jag stekte i smör. Idag skärtorsdag har vi varit lediga allhopa, så skönt men vart tog det fina vädret vägen
Bräsera fläskkotletter, alltså att bryna dem och sedan koka dem i lite vätska, gör kotletterna sådär härligt möra eftersom bräsering bryter ner fibrerna i köttet väldigt effektivt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.