). Äntligen fredag. Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
) Och god är den. ). Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Dela kycklingfiléerna obs ett eget skärbräda för kycklingen (eller använd minutfilé som redan är tunn) på längden och lägg kycklingen i en påse tillsammans med marinaden på sweet chili, soya, pressad vitlök, salt och peppar
Vi avnjöt tjejlunch på Bankgatan igår. I formarna serverades. Kycklingfärsbiffar. 400 g kycklingfärs2 st vitlöksklyftor2 tsk torkad basilika1 tsk salt1 msk tomatpuré2 msk grädde1 st ägg1 pkt buffelmozzarellaSätt ugnen på 200 grader
Skär paprikorna i små tärningar och lägg i en bunke Slå i champinjonerna (ej spadet). Skär paprikorna i små tärningar och lägg i en bunke Slå i champinjonerna (ej spadet)
Jamie Oliver, Ministry of foodSkriv ut receptet (pdf) Kyckling stroganoff. Kyckling stroganoffDetta är en snabb rätt som inte tar längre tid än det tar att koka riset
-). -). Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer så de blir till mjöl (eller gör som jag, blanda helt "fräckt" mandelmjöl och sesamfrön i en bunke), blanda sedan med resterande ingredienser
(Jag fick ta ädelost, då gorgonzolan var slut, men det funkade lika bra) Innan maten smaskade vi på skogsbärs marmelad och kex och den underbart goda osten Reypenaer
Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.