Underbara fredag och veckans köttfärspaj LCHF
Finlandssvensk i London
Finlandssvensk i London
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gör så här
  • 1 långpanna (12 portioner)
  •  
  • Pajdeg
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 80 gram smör (eller kokosolja)
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer så de blir till mjöl (eller gör som jag, blanda helt "fräckt" mandelmjöl och sesamfrön i en bunke), blanda sedan med resterande ingredienser.
  • Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig, men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra!
  • Nagga botten och ställ in i kylskåp i 30 in-1 timme minst.
  • Förgrädda sedan skalet i 10 minuter i 175 grader
  •  
  • Köttfärsröra
  • 1 kilo nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré
  • 800 ml krossade eller passerade tomater
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk paprika pulver
  • salt, peppar
  • 200 gram fetaost
  • 16 körsbärstomater 20 urkärnade kalamataoliver (valfritt)
  • Lite färsk basilika till servering
  • 4-5 dl riven eller skivad mozzarella

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.