I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Underbart gott bröd till en krämig soppa. Krämig potatis och purjolökssoppa6-8 potatisar av mjölig sort1-2 gula lökar1 stor purjolök1 liter grönsaksbuljong2 dl grädde2 lagerbladsaltpepparHacka lök och purjolök, stek med lite olja i en stor kastrull. Frasiga baguetter25 g jäst13 dl vetemjöl2 tsk salt6 dl ljummet vattenSmula ner jästen i en bunke. Grädda baguetterna i 5 minuter, ställ en skål med vatten på botten, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 15-20 minuter
Servera med den ljumma dillpotatisen och citron. Täck ordentligt med. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.