Att krögaren Björn Frantzén är ett matgeni betvivlar vi inte ett ögonblick. Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt 4 port (nästan som Björn Frantzén). 1/2 citronen från ovan. 1/2 dl mandel, skållad, rostad och grovhackad. 1/2 citronen från ovan. 1/2 dl mandel, skållad, rostad och grovhackad
Det är stjärnkocken Björn Frantzén som med hjälp av sin fru Folk. Familjen Frantzén in action. hälsovetaren Sara som har skrivit boken Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk
Jag lät mig inspireras av Gourmetmorsan och Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg (recept. Lördag och matlagning är en god kombination, lördag och långkok ännu bättre – dofterna fyller lägenheten och skapar en underbar atmosfär
På meritlistan står toppkrogar som Maaemo Oslo, Tommy Myllymäkis restaurang Sjön, tvåstjärniga Frantzén och han är den yngsta någonsin att bli anställd på stjärnkrogen Noma i Köpenhamn
I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
Ikväll ska Artur och jag äta middag på The Flying Elk, vilket är Frantzéns backficka. I tisdags var ju två från Tidningen Hembakat hemma hos mig för ett reportage och fotande av två bakverk
Men om inte annat så kommer jag blogga om besöket på Frantzen/Lindberg på lördag. Idag var det Fredriks tur att hitta på nått nytt smarrigt i köket, och i vanlig ordning när han är framme blir det, gott, slankt och spektakulärt
Taste of Stockholm gästas även av kockarna Björn Frantzén, Daniel Berlin, Håkan Thörnström, Klas Lindberg och Niklas Ekstedt som alla driver restauranger med egna namn, René Redzepi från NOMA, Jacob Holmström från Gastrologik, Danyel Couet från F12, Johan Jureskog från AG/Rolfs Kök, Magnus Ek från Oaxen, kocklegenderna Crister Svantesson och Roland Persson samt bagaren Sebastién Boudét
Lindeberg börjar 25/7 12. Idag kom det det efterlängtade paketet från Members. För er som ännu inte upptäckt detta sätt att shoppa vill jag slå ett slag för det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.