Strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 min. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills smeten stannat och fått fin färg, 3040 min. 3 dl ost. t ex prästost 17 %
Fyll det sedan med skinka och riven ost. (använd lagrad ost för mycket smak eller använd tex. vitlöksdressing och krispig sallad, god både ljummen och kall
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
En helt vanlig grundpajdeg med ostoch skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Enkelt, snabbt och så gott när tiden inte räcker till
Häll över ägg ochoströran. Strö riven ost över. Tryck ut degen i en stor pajform och nagga med gaffel. Strimla under tiden skinkan, paprikan och purjolöken
Det blev till slut en Ost- ochskinkpaj med röd paprika och pajdeg med keso. Detta är en mild paj som du kan krydda till ordentligt om du byter ut mild ost till lagrad eller kryddar med stark paprika istället för söt…ja ni förstår nog vad jag menar
Nästan ostochskinkpaj. Strö över osten, hackad persilja och hackad purjolök. Som sagt så är jag ett stort fan och trogen följare av Victoria Riis i Örebros blogg sedan många år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.