Frästaräkormed broccoli i en asiatisk sås på soja, sesamolja, chiliflingor, vitlök och risvinäger. Hetta upp sesamolja i en panna, gärna wokpanna, på medelhög värme
Lägg räkorna i gräddblandningen och vänd i spenaten. Asiatiska räkormedspenat och nudlar (3-4 pers). 300 g skalade räkor. 1 påse babyspenat(jag använde bara halva). Krydda med en halv tesked salt och 1 krm peppar(i receptet stod det en hel tesked salt men vi som är försiktiga med salt tyckte att det var för mycket). Häll av och blanda med 2 msk olja. 300 g skalade räkor. 1 påse babyspenat(jag använde bara halva)
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela medspenat i botten och räkor på toppen
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda. Skölj spenaten och låt den mjukna och säcka ihop på svag värme i en stekpanna
Koka upp grädden, lägg ned den frysta spenaten, och låt den tina i grädden. Tillsätt tomaterna (strimla dem om du tar stora soltorkade tomater), laxen, räkorna, dillen och örtkryddan, och vänd ned pastan
Krama under tiden ut vätskan ur spenatenmed hjälp av dina händer. Spenatfräs. Mixa paprikan och blanda den med crème fraichen, osten, saltet och svartpepparn
Strimla laxen och fördela även den och räkor över spenaten. Koka upp vatten och lägg i spenaten. Fodra genast när pajskalet kommer ut ur ugnen med ostskivor som får smälta ned och bilda ett skyddande täcke för fyllningen
Därefter några nävar färsk babyspenat och ruccola. Ett lass skalade räkor - färska, eller frysta tinade, och så många du har lust och råd medEn sås att ringla över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.