Senare under dagen när vi stannade på en rastplats längs vägen överraskade vi med med en liten bakelse (sockerkaka, spritsad vispad grädde och nio tårtljus - det var dock svårt att få ljusen att brinna utomhus)
Yes. Nu har jag gjort denna paj som Leila står för receptet. Inte lika snygg som hennes dock, eftersom jag har för bråttom ibland och inte hinner kyla mördegen tillräckligt
Jag har sagt det förut, jag är ingen tårt-person. A delight, with a cherry on the top. Gräddiga klassiska "Svensson-tårtor" kommer jag aldrig att tycka om
½ cup canned full-fat coconut milk. Bake for 8-10 minutes, or until golden brown around the edges. Heat the coconut milk until simmering (or about 20-30 seconds in the microwave) and pour over the chocolate. 6 ounces dairy-free dark chocolate, chopped. 1 cup fresh cherries, pitted and halved (I used an OXO cherry pitter to pit them)
Make crust by adding walnuts, dates and raw cacao to a food processor or high-speed blender. Place soaked cashew nuts, frozen cherries, coconut oil and coconut fat in the food processor(high-speed blender) and process to obtain a smooth cream
Den blev helt semi-smaskig. Kiras körsbärspaj 100 g sötmandel, mald 2 dl (spelt) mjöl 1 äggula 150 g smör 4 msk socker 1 msk kallt vatten kokosflingorMal mandeln eller kör den i matberedare Blanda mandel och vetemjöl Finfördela fettet i blandningen och tillsätt äggula och vattenArbeta snabbt samman allt till en deg och låt vila i kyl en stund (10 min)Klä en pajform (använde smör och kokosflingor), ca 26 cm i diameter och gärna med löstagbar kant, med degenNagga botten och låt formen stå i kyl ca 30 minuterSätt ugnen på 200°Förgrädda pajskalet (som jag glömde göra) i ca 6-10 minHäll på fyllningen (se fortsättning nedan) Fyllning 1 liter körsbär (spara ca 1 dl för dekoration) (2 msk av Kiras jordgubbslikör) 3/4 dl rårörsocker 1 st vaniljstång 2 dl creme fraiche 2 ägg Tvätta och kärna ur körsbärenKoka körsbären en stund (10 min) tillsammans med (likör), socker och vaniljstång (halvera och skrapa ur fröna)Låt svalna en stundBlanda ihop creme fraiche och ägg, tillsätt eventuellt lite vaniljsockerHäll ut "körsbärsylten" på pajbottnetHäll på creme fraiche blandningenHalvera de körsbären du sparat och dekorera pajenGrädda i ugnen ca 15 min tills pajen fått tills smeten stelnat och blivit gylleneServera med vispad creme fraiche, smaksatt med citronskal och vaniljsocker
Lite konstigt är det kanske att jag som inte tycker om att blanda frukt och bär med choklad valde att baka denna körsbärs- och chokladkaka, men jag tänkte att alla är ju olika och de andra på jobbet tycker säkert om den
Fördela nu smeten jämt i de tre formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. För ett tag sedan så testade jag att göra en typisk Amerikansk kaka, både till utseende och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.