Very cherry chocolate cake. Den 2 augusti fyllde Algot nio år. Jag kan inte riktigt fatta att tiden gått så fort och att min lille kille blivit så stor
A delight, with a cherry on the top. Very Cherry Chocolate CakeBottnar2 ägg2½ dl starkt kaffe eller vatten2½ dl filmjölk eller yoghurt1,25 dl matolja200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)450 g strösocker (5 dl)85 g fin kakao (2 dl)1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk saltlite mindre än ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk (hemgjort) vaniljsockerFyllning500 g mascarponedrygt 3 dl vispgrädde2½ dl körsbärsmarmelad120 g extra fint strösocker½ tsk vaniljpulverChoklad ganache100 g mörk chokladca 2 dl vispgrädde1 msk smörbigaråer till garneringSätt ugnen på 175 grader
This easy cake looks and tastes beautiful. It can be kept in the freezer for a couple of days, which makes it a no-hassle dessert for when having guests over
Fyllningen var riktigt god och skulle nog passa bra att använda på cupcakes. För ett tag sedan så testade jag att göra en typisk Amerikansk kaka, både till utseende och smak
Efter att ha suktat efter just Cherry Chip Cake sedan jag upptäckte den i kokböcker och på amerikanska bloggar föll jag slutligen till föga och gjorde en egen
Jag gjorde en "Very cherry chocolate cake" som jag har sett och läst om på diverse bloggar. God kväll. Vi har precis avrundat en otroligt mysig kväll och ett lite försenat födelsedagsfirande för mig
Chokladkakan. Dela en springform (18cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal
Almond and CherryCakewith White Chocolate FrostingBottnar145 g vetemjöl2 tsk bakpulvernästan ½ tsk salt225 g strösocker115 g rumsvarmt smör2 ägg1 äggula150 g (1½ dl) rumsvarm mjölk blandad med 3/4 msk vit vinsvinägernågra droppar mandelessens1 tsk vaniljessens eller 2 krm vaniljpulverSätt ugnen på 175 grader
I påskas fick jag frågan från min guddotter om inte jag kunde baka tårtan till hennes födelsedag. Tänk att hon redan fyller 5 år, tiden går alldeles för fort
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecake med smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.