Dagens snacks till Ungerns GP blev bjärekycklinglår som jag confiterade under gårdagen. Sen är det bara att värma på dem igen tills fettet har smält, plocka upp och bränn av i ugnen på 200-250 grader
En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola
Enligt uthyraren hade den ”some stickers” och visade upp några små Svampbob-klistermärken. Efter promenad, kaffe, lite vin och besök i några olika vinkällare så körde vi till Alba för lite pizzalunch innan vi slutligen körde till flygplatsen för att flyga hem
CIN-CIN. Viktor Emanuel (II), Camillio de Cavour, Guiseppi Garibaldi är namnen på tre herrar som kom att ha avgörande betydelse för Italiens enande 1861. Då vi är väldigt förtjusta i italiensk mat, vin, konst, kultur (vi omfamnar såväl romarriket, Medicis Florens som Scaligeris Verona mm mm mm i detta) och mode (Bröllopsresan som avslutades med shopping i Milano är något vi fortfarande gärna pratar om), kändes det som om det vore på sin plats att fira Italiens 150 års dag med en italienbaserad fyra rätters måltid. Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida
(ung 13-14 dl). Låt den sen jäsa under en duk i 50-60 minuter. Knåda sedan in resten av mjölet och forma degen till 2-4 limpor. Grädda i nedre delen av ungnen i 250 grader i 15-20 minuter
dl italiensk olivolja. Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Häll på resten av vattnet, honungen, havssaltet, olivoljan och arbeta in det mesta av mjölet
Italiensk sill. / Anki och Håkan Italiensk sill. Men vi gör en anings färre än vad Gun gjorde, där snackar vi i runda slängar 15-20 olika inläggningar varje jul. 1 dl ättikssprit, 12 %-ig. 1 dl ättikssprit, 12 %-ig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.