Lägg fläskfiléeni en ugnssäkerform. Rengör fläskfiléen och skiva den. Blanda de båda créme fraichernatillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Skär köttet iskivor. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Skala och hacka löken och vitlöken. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Stek svampen ilite smör och lägg den tillsammans med tomathalvorna i en smord ugnsform. Stek sedan fläskfilén på båda sidor och lägg över grönsaker och bacon
Lägg över fläskfiléntill en ugnsform. Vi helstekte en fläskfiléi ugnen, den fick puttra i en sås på grädde, lök och champinjoner och mot slutet av stektiden fyllde vi köttet med salami och cambozola
Då det interiktigt är säsong på kalv så gör jag den på fläskfilé (och ta inte någon billigvariant, utan ta ett dyrare alternativ typ svenskt, så mycket godare, när man ändå lagar en god rätt)
Fördela paprika och salami över fläskfiléniformen. Lägg över iugnsform. Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och litefestligaretillfällen
Tärna fläskfiléni lagom stora bitar, salta och peppra och lägg över i grytan. Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper
Skär fläskfilénicentimetertunnaskivor och banka ut lite lätt. Iminlilla gula receptbok med favoritreceptskrivna för hand finns det här receptet som jag nallat av min mamma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.