Fisk och scampigryta
Mat för hälsan
Mat för hälsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Portioner
  • 4 Potatisar
  • 1 lg Morot
  • 2 dl Tärnad rotselleri
  • 1 lg Purjolök
  • 1 l Vatten
  • 1 Grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk Fisk & vinfond
  • 1 msk Hummerfond
  • 1 msk Het chilisås
  • 1 Citron Färsk koriander eller bladpe
  • 400 g Färsk lax och/eller vit fisk
  • 4 lg Scampi eller 8-l2 räkor
  • Skala och tärna potatis, morot och rotselleri ganska smått. Låt det
  • koka mjukt i vatten med buljong, fond och chilisås ca 20 min Mosa tärningarna med potatisstöt eller kör en kort stund med elvisp
  • eller mixerstav i grytan. Tillsätt grovstrimlad purjo och låt koka
  • ytterligare 5 min Lägg i fisken, skuren i 2-3 cm stora tärningar och
  • scampin samt några skivor citron. Salta lätt på fisken och låt småsjuda
  • 5 min utan att röra om (räkor ska bara värmas).
  • Strö färskt örtgrönt över grytan och servera i skålar eller djupa
  • tallrikar med bondbröd och potati.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.