Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På begäran tar jag därför en favorit i repris, den på julbordet obligatoriska finskakålrotslådan. Jag har faktiskt fått tackmail från Finland, kålrotslådans hemland, för receptet vilket känns särskilt hedrande
Lite nyfiken blir jag ju att själv kasta mig över denna finska nationalrätt (. Dessutom så brukar min flickvän bidra med kålrotslåda när hon och barnen firar jul hos släkten
Här kommer ett vegetariskt recept med djupa rötter i Finland. Kålrötter är intressanta. Här kan du läsa allt du behöver veta om denna fina rot medans lådan står i ugnen
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Jag hade gjort en klassisk finsk morotslåda som finns på varje finländares julbord. Kom till Finland i fredags och idag åker vi vidare till Sverige för att fira jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.