Hoppsan så var det redan lördag minsann. Intevilken lördag som helst är det, det är den sista för denna månaden och den är härligtvårlig och solig, i alla fall i här nere i Skåneland
Hej fredag, välkommen tillbaka ska du vara. Visserligen är fredagarna i vårt kök dedikerade åt pastamiddagar men det hindrar ju inte att vi svävar ut lite grann, då och då
När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
och till det ett glas vitt, även om det "bara" är tisdag. För i kväll kände viverkligen att vivillefira eftersom glädjen stod högt i tak i Mårtenssons kök idag
Tänk att jag glömt lägga ut receptet på den här otroligt goda torskrätten. Nästan en plåga att sitta och beskriva hur man går till väga, utan att få äta den färdiga maträtten
Flyg upp till Stockholm, två hektiska dagar på Formex, två nätter på hotell och sedan tåg hem. Ja, det var min helg det, vilket var en helt underbar helg
Vilken helg jag har haft hörrni. Jag tog en lång paus från dator och mobiltelefon men jag tänkte att ni säkert gjorde detsamma och lät därför det vara tyst här igår
Jag älskar frittata. Ägg som dominerari en frittata gör den matig som den är. Lägg till en massa grönsaker, bacon och ost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Håll i hatten, vegetarianer, kåkfarare och annat löst folk, ty idag är det köttfrossa. Jag skulle ordagrant kunna säga att det var kött till köttet idag, färsfylld fläskfilé om man använder andra ord
Hoppla så var det plötsligt lördag minsann, gårdagen kom och gicki ett nafs för vår del. Ja, det blev alltså en tur till den Kongelige Hovedstaden igår, en tur som började med gassande sol och blå himmel och avslutas med svarta moln och världens monsunregn, det var två plaskvåta Mårtenssons som tog tåget hem litetidigare än planerat
I förra veckan åkte jag och min partner iväg på en riktigthärligvinprovningi Toscana, det blev en kombinerad mat- och vinresatillItalien, närmare bestämt Florens och ChiantiClassico
Pasta Carbonara är en av mina absoluta favoriter. Minvariant är inte "äkta italiensk" för jag använder grädde, bacon, gul lök och intealltid avlång pasta som spagetti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.