Fikonpaj
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 florsocker
  • 1 salt
  • 1 osaltat smör, tärnat i rumstemperatur
  • 1 medelstora äggulor
  • 1 vatten
  • 1 färska eller frysta svarta björnbär, krossade
  • 1 fikonmarmelad, bästa kvalité men inte för söt
  • 1 fikon, semitorkade (skär bort stjälken och mosa i en matberedare)
  • 1 färska fikon, skurna i fyra delar
  • 1 fikonmarmelad, uppvärmd i en liten kastrull1. Blanda ingredienserna till pajbotten i en matberedare. Kör tills degen fått en sandig textur (pulsa i 20–30 sekunder, inte mer).2. Knåda degen till en boll. Plasta in i plastfolie och förvara i kylen under tiden du förbereder fyllningen.3. Blanda ihop krossade björnbär, fikonmarmelad och semitorkade fikon som du har mosat i matberedare.4. Ta fram degen, kavla ut och tryck ner i en rund pajform. Pensla över lite äggula.5. Häll över de krossade ingredienserna och jämna till. Ställ färska fikon ovanpå, snyggt och elegant.6. Baka i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Ta ut pajen, pensla varm fikonmarmelad försiktigt ovanpå och strö över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.