Fredagssnacks, lite nyttigare och vansinnigt gott är zucchinichips med krispig parmesan. När det blir så här gott så är det ingen uppoffring att äta dessa zucchinichips istället för vanliga chips, tvärtom
Fettfria jordgubbsmuffins 2 ägg 2 dl socker. De här muffinsen blir otroligt luftiga och lätta, vilket kan vara väldigt trevligt som omväxling till de lite tyngre och krämigare traditionella varianterna
Däremot blev jag riktigt nöjd med mina zucchinichips (testa säg det 10 gånger snabbt), de blev knapriga och smaken precis som vanliga chips. Zucchinichips (1 ugnsplåt)
Blev det tomt i pappersformen. Vad blir det kvar när allt fett, mjöl och socker tas bort. Jag brukar störa mig ganska mycket på när det ska vara fritt från allt i bakverken, allra helst när ingrediensen är ersatt av något knepigt E-ämne eller stabiliseringsmedel eller liknande
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten. Blanda till sist i vattnet. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i 175 grader i 20-25 minuter
Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt kallna. Tillsätt vinäger, salt, peppar och valfri smaksättning, väljer du senap skall senapspulvret blandas i vattnet tillsammans med potatismjölet innan det kokes upp
Jag börjar med zucchinichips. Det har tidigare funnits många måsten vad gäller maten i mitt liv. Som tonåring slängde jag i mig två skivor vitt bröd med margarin på morgonen för att frukosten är dagens viktigaste mål och för jag inte skulle drabbas av blodsockerfall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.