Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkadetomater
Rätten passar till ett buffébord med många olika rätter men också som vanlig rätt och då är en potatisgratäng gott till eller potatissallad med en krispig grönsallad
Strimla tomater och basilikan och blanda i dressingen. Bryn och krydda med salt och peppar. Skeda över köttet, täck med folie o låt stå kallt till serveringen
Servera direkt med pasta och kanske även lite solrosfrön (som på bilden). PASTASÅS MED MUNGBÖNOR, TOMATER, RÖDBETOR OCH LITE ANNAT SMÅTT OCH GOTT1 dl mungbönor1 hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor100 g grovriven rotselleri2 grovrivna morötter5 fint tärnade rödbetor500 g krossade tomater (på tetra)2 lagerblad1 msk blandade örtkryddor (t. oregano, timjan, basilika)2 msk ketchup3 msk hackad syltlök1 msk balsamvinägersvartpeppar Börja med att koka mungbönorna mjuka i dubbla mängden vatten i ungefär 30 min. 500 g krossade tomater
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.