Idag bjuder jag på en riktigt god kantarellpaj toppad med smakrik Västerbottenost. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost
Rapsolja & smör. I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Blanda alla torra ingredienser först och rör om(exkl. chokladen). Lägg till tärnat smör och ägg, rör om. Lägg till hackad choklad och vänd om lite lätt
Salt & peppar. En riktigt läcker kantarellpaj av alla härliga trattisar jag fått. Salt & peppar. När pajskalen är förgräddat fyll pajen med kantareller, skinka/lök & och brysselkålen varvat
Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen
Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Grillad sydamerikansk kyckling med avokadosallad och koriandersås med. 20 Min. Salmalax med sjögräsnudlar, flower sprouts och ingefärsmajonnäs
Förädlad gris a la Felix Netzell. Det har varit mycket fläskytterfilé ute till försäljning i matbutikerna sedan en längre tid tillbaka, vilket per automatik renderar rikligt med recept i press och på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.