Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Vi skippade vitlöken som man annars alltid har i pesto men det kan man såklart slänga i lite om man känner för det (och vi körde parmesan istället för pecorino eftersom det var det vi hade hemma)
Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag
Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen. Helstekt lax i ugn är så gott och smidigt att laga, den blir saftig och sköter sig själv i ugnen
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Håkan hittade ett recept på bloggen Spisat, men när han var färdig med middagen så såg hans recept väldigt annorlunda ut än det han hittade, förvånad någon
Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn
Vi gick hela familjen och tittade på konsten för att se vilka vi tycker vi kan ha hemma. Inte det roligaste direkt, men vi jobbade tillsammans hela familjen och då blir det roligare, tillsammans med musik som poppade i radion och en gin/tonic
Tillsätt vatten så det nästan kommer upp till kanten på formen. Fördela resten över hela kalkonen. Låt nu puttra tills minst hälften av vätskan försvunnit och såsen blivit tjockare
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Rätten kan till största delen och med fördel förberedas dagen innan
Du kan använda en färskost som redan är smaksatt, då behöver du inte smaksätta osten. Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.