Bröd

Bröd

  • 18 Recept
Müslibullar à la Viktväktarna

Müslibullar à la Viktväktarna

Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen)
Snabba frallor

Snabba frallor

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått

Frallor med sesamfrö

Att baka eget bröd slår det mesta. Det finns inget köpebröd som är lika gott som sitt eget. Och jag lovar, det är väldigt uppskattat med eget bröd när man har gäster
Lättlagat fröbröd i stekpanna

Lättlagat fröbröd i stekpanna

Stekpannebröd med få kolhydrater. Dagens recept är ett enkelt, glutenfritt pannkaksbröd som lätt fixas i stekpannan
Salami- & västerbottenostfyllt bröd

Salami- & västerbottenostfyllt bröd

Pensla bröden med lätt uppvispat ägg och strö över salt och torkade örter. 2 bröd. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 18-20 min. 2 bröd
Hamburgerbröd –  Brioche Style

Hamburgerbröd – Brioche Style

I Fredags så bakades det hamburgerbröd här hemma och jag erkänner, det är första gången jag gör hamburgerbröd men alla är vi nybörjare någon gång eller hur
Ostsnurror

Ostsnurror

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant
Farinlimpor

Farinlimpor

20 gram smör. 1150 gram farinsocker. 13 dl vatten. 11 ägg. 11pkt gäst. 1600 gram (1,2 l) rågsikt. 11 tsk saltSmält smör i en kastrull
Rågsiktslimpa

Rågsiktslimpa

Ingredienser 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl Brun farin (farinsocker) 1/2 msk salt 2 st Ägg 1 kg Rågsikt (1,8 liter)
Fantastiska brödet

Fantastiska brödet

Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Kuvertbröd

Kuvertbröd

Kuvertbröd. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C