Helt enkelt fantastisk och jag satte naturligtvis min egna prägel på denna genom att smälta hederlig smörkola och blandade med i smeten, det vart otroligt gott och gjorde att den blev lite seg och smaken påminner om fudge
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten
Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Det verkar som om jag inte kan göra flera saker samtidigt nuförtiden. . Har haft fullt upp med ett projekt på sistone, och ingen, ingen tid till bloggen - har saknat er
Här har vi lite ett av tre fudge som fanns med på bordet, mjölkchoklad fudge. Jag vispade inte upp den här fudgen så mycket som de andra, vilket resulterade i en mjukare fudge, inte som kola, utan mjukare fudge
Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.