Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3chilipulver1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4 timmar, lägg i choklad efter halva tiden. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
Ta sedan två gafflar och dra isär köttet med dem. Chili efter smak. Vi hade ris, stekta tortillas med ost emellan som tillbehör samt en klick créme fraiche och grönsaker
Låt sjuda i ca 3 timmar tills köttet är mört, smaka av och servera med bröd eller ris. 1 kg högrev. 1 - 2 köttbuljongtärningar. 50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas)
Och därför köpte jag en bit fin, högrevmed mycket fett hos en kötthandlare i närheten och ”svängde” ihop den här chiligrytan och för mig är köttfärschilin ett minne blott
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Servera chilinmed nachos, gräddfil, guacamole, ost och sallad. I helgen gjorde vi en chili för första gången, det tar ganska lång tid men det är det värt
Ta bort, lägga till, mer si, mindre så - det är dina preferenser som är receptmakaren. Det blev gott men väntar med att dela med mig av recept tills dess att vi har prövat oss fram till THE långkok
Ta en kastrull, lägg i köttet,i med mörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.