För ungefär 3 år sedan fann jag en träningsform som väckte liv i det lekfulla i mig och som förändrade min syn på både träning och kost och det band dessa två delar har till varandra
Hallå fredag och hallå helg. Men framför allt, hallå pastamiddag. Just fredagar är sedan länge Mårtenssons officiella pastakväll, även om vi hamnar på avvägar ibland med en risotto eller en köttbit
Att panera kyckling är ju gott. Att panera med riven halloumi är väldigt gott. Så varför inte prova. -) Det här är en riktig favorit som jag bjuder på i repris
Så vad hände med drinken och förvandlingen av den. Har du hört talas om drinken Gotländsk sommarnatt. Det hade inte vi, tills vi för någon vecka sedan snubblade över receptet och snabbt bestämde oss för att det var en drink att prova
Jajamensan, glutenfria frukostbullar är vad det Mårtenssonska köket har att erbjuda denna fredag. Frukostbullar, som är så fullproppade av fröer så att man står sej på frukosten ett bra tag och magen blir på bra humör
Rör om då och då och se förvandlingen. Istället för köttfärs använder vi linser, rätt kryddor och tid. Resultatet blir en vegofärs som smakar riktigt bra och med rätt konsistens till tacos, wraps eller varför inte pasta
Hur är det med er denna torsdag, börjar ni ladda upp för fredagsmyset redan nu kanske. Visste ni förresten att ordet fredagsmys faktiskt finns med i svenska akademins ordlista, och att det stått med där sedan 2006 - samma år som ordet blogg hamnade i samma bok
I onsdags på bokkvällen på Ws skola fikade vi med kladdkakemuffins och till och med M som oftast inte tycker om de flesta av kakor och tårtor som han smakar på uppskattade denna enkla kaka så när jag och W var ensamma några timmar i lördags kväll och hon hade tråkigt mellan hostattackerna och klagan över lock för öronen på grund av den dunderförkylning hon råkat dra på sig så bläddrade jag fram kladdkakemuffins ur Leilas underbara bakbok A peice of cake och sen bakade vi och av det blev det 15 stycken perfekta, kladdiga och kanongoda muffins
Här är historien bakom Nils Holgerssonbakelsen som jag skapat till Mårbacka. På bilderna har jag använt hemägg, därför är färgen alldeles, alldeles underbart gul
Moules marinières med ångade tångskott, smör och citronDe översta skotten på blåstång kan konsistensmässigt påminna om bönor eller ärtskidor, men med en mer mineralaktig smak och naturlig sälta, förstås, vilket passar bra till fisk- och skaldjursrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.