Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Jag tycker verkligen att det är toppen med mat som sköter sig självt i ugnen
I lördags när vi var och handlade mat glömde jag att köpa Bregott. Detta fick bli en bra anledning till att försöka sig på att göra eget, vilket visade sig gå alldels utmärkt
Igår ville jag ha lite olika dipsåser och då hittade jag bland annat på den här goda avocadosåsen. Den var perfekt till goda brödsnacks (recept på dem kommer inom kort)
För någon dag sedan kokade jag en stor burk jordgubbssylt. Perfekt att ha på frukostgröten. Citronens syrlighet blir en god brytning mot jordgubbarnas och vaniljens sötma
Igår bjöd vi mina föräldrar på äppelpaj och hemgjord vaniljsås. Det är helt klart värt tiden att göra egen vaniljsås mot att köpa färdig eller halvfabrikat, som jag har gjort tidigare
Idag när vi skulle ha lite kalas ville jag göra en enkel tårta, men som ändå var lite annorlunda. Resultatet blev den här höga tvåfärgade tårtan bakad av rulltårtebottnar med lite ny finess
I veckan åt jag en fantastiskt god grillmiddag. Bland annat så testade jag att grilla chevré. Detta var jätte gott så det kommer jag definitivt göra igen
Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Den här veckan börjar verkligen på topp med klarblå himmel och strålande sol. Jag tänkte därför passa på att dela med mig av det här goda receptet som jag lagade i fredags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.