Nästa gång ska jag pröva med coulis på hallon, eller kanske lingon, eller varför inte tranbär. Jag hade helt glömt av att blogga om såsen jag lagade till lantpatén härom veckan
Så det va bara att göra om receptet och smaksätta med något annat. Â Idag blev det inte alls den mat som jag trodde när jag började laga den, för självklart glömde jag att kolla utgångsdatumet på hummerfonden, vilket visade sig vara några månader sedan
Sju sorters kakor ansågs förr vara det minsta antalet kaksorter på ett kafferep och då var det antalet småkakor som avsågs, det vill säga utöver eventuella bullar, tårtor eller mjuka kakor, men när vi hade kaffekalas för en tid sedan bjöd jag bara på en bråkdel av det antalet kakor som förr ansågs vara god ton, tror ingen tog illa upp för det, och en av alla två sorterna jag bjöd på var dubbla havreflarn, ellerdu kanske säger knäckflarn, fyllda med chokladkräm, som den här månaden även är mitt bidrag till
Men faktum är att exempelvis stekt potatis kan suga upp allt fett du tillsätter till pannan. Det är vatten som avdunstar när temperaturen stiger mot 100 grader. låt allt sjuda i 3-4 min medan du rör hela tiden,. låt allt sjuda i 3-4 min medan du rör hela tiden,
Så nu kan du slippa att fundera, här har du desserten till juldagen, annandagen eller nyårsafton. Med en frasig maräng, len och syrlig citronkräm, söta jordgubbar, fluffig grädde och knastriga granatäpplekärnor så åker du rakt in i tårthimlen, promise
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.