Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör försiktigt till en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Nyp ihop smöret med mjöl, socker och havregryn tillsdu har en smulig deg. Skala och koka betorna i lättsaltat vatten (var för sig om du har olika färger)
Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Förslag på ostar du kan användaVitmögelost. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Hoppas ni fick lite inspiration nu och att ni snor ihop en hejdundrande smarrig midsommarmiddag. Jag tänkte tipsa er om lite smått ochgott att inspireras av till midsommarmaten
Smaka av och krydda ev med mer buljongpulver, salt eller något annat som duvill smaksätta med. Servera soppan med gott bröd av lite grövre typ, och kanske en bit ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.