En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtandagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Lägg ner denförstatårtbottendelen. Jag tänkte berätta hur jag gör när jag fyller entårta. Frys in tårtbotten direkt efter att den är bakad och har svalnat
Eftersom att alla barnen brukar äta frukt bestämde jag mig för att göra entårta med frukt i, men jag ville undvika att använda dadlar som jag vanligtvis brukar använda som sötning när jag bakar
För mig ska inte entårta fyllas med mer än två olika fyllningar. Jag ville testa något nytt, en fräsch kräm som inte smakar för söt men inte blir för sur heller
En som vet är C, min man, för det är hans favorit tårtasenbarndomen. Satte igång med värsta processenför att hitta ett recept på nätet som jag kunde modifiera efter egen smak, eller det som jag kom ihåg själv
Varmrätten har jag i alla fall bestämt men än vet jag inte vad jag ska bjuda på fördessert/tårta. Och förhoppningsvis tackar förkylningsbasiluskenför sig så vi kan fira Filip som det är tänkt på lördag
)Visst ska det firas och varför inte med en skönt hemgjord variant av Napolionbakelse. Spröda mördegsplattor, äppelmos och hallonsylt, godaste vaniljkrämen, tjock vispgrädde och söt glasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.