Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad. När man njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt
Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Dock är de ganska energitäta då dadlar som är ett naturligt och nyttigare socker trots allt är rätt sött, så bara för att de är bättre än vanliga chokladbollar kan man inte vräka i sig så klart
en kväll då jag plötsligt insåg att jag inte hade någon lunch planerad inför nästkommande dag. Stöt i kastrullen med en potatisstöd, så att broccolibuketterna mosas en smula, och blir mer finfördelade
Förbereder julmaten. Nu har jag förberett maten för ikväll och dukat fram glöggen till Kalle Anka. Nu måste jag bara fixa till mig själv med sedan är gästerna välkomna
Rör samman de torra ingredienserna för sig och övriga för sig. Till tårtan hade jag beställt en oblat med en bild som jag hade skickat till ett företag (Sigrid är väldigt förtjust i den lilaklädda älvan "Vidia" och hon fanns inte med bland älvorna i det ordinarie sortimentet
Förra helgen tillbringades i hallonskogen bland buskar, bär och med en viss rädsla för ormar. ). Vi fick iaf ihop en del hallon, en del hamnade direkt i munnen, en del i frysen och sedan bakades en grym hallonpaj som jag verkligen kan rekommendera
4 port. Fräs 1 hackad gul lök mjuk i olja i en stor gryta. Tillsätt 2,5 dl torkade, sköljda och avrunna röda linser, 1 tetra krossade tomater, 4 dl kokosmjölk, ca 2 dl vatten och lite buljongpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.