Och eftersom det här var en av de första rätterna jag gjorde i ordning, tidigt på förmiddagen när jag fortfarande hade oceaner av tid och jag fortfarande gjorde en sak i taget, finns det faktiskt en hel del bilder
Dela kålen i klyftor. Koka upp och smaka av med ev. Den gräddkoktaSavoykålen är klar att servera. 0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram. 13 msk vetemjöl. 10,5 tsk sockerDelaSavoykålshuvudet i två delar. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock
Jag började med ett recept på whiskyparfait gjord utan glassmaskin, men gillade inte konsistensen, fettet från grädden lade sig som ett smörigt lager runt gommen
Jag tycker dessutom att ni ska servera gräddkoktsavoykål till middagen. Skär fläskfilén i skivor efter den fått vila en stund, och servera sedan tillsammans medsavoykålen
Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. Snygga blev de också, hon har ju talang för att jobba med händerna och göra vackra saker
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Då är man liksom alltid på den säkra sidan, det är svårt att misslyckas med hennes kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.