Den är jätte bra med det går utan. Här kommer ett recept för lite kristyr. Sikta ner florsockret, cream of tartar och äggvitepulvret i en bunke som är ren och helt fri från fett
Blanda detta i smeten, tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper. Nu blir det vitkål till middag, härligt att sätta sig till ett dukat bord när man kommer hem från jobbet
Efteråt, när kakan var klar förstod jag inte heller poängen med att låta sockret smälta i ett vattenbad tillsammans med äggen när man lika väl kan vispa sockret pösigt
Riv mandelmassan och rör ut med smör och kardemumma eller kanel. Så nu är det bara att sätta igång och testa, detta skall jag göra till helgen… men som ni ser så blir det inga pepparkakor
) Den nedersta våningen har jag airbruchat med ätbar färg. Jag hade egentligen tänkt göra fler cupcakes men efter all denna tiden bara detta tog så kände jag att det får räcka
Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen. Förra veckan hade jag några rödbetor över som jag inte visste vad jag skulle göra med
Det tunna täcket var trots allt för tunt i detta skitväder vi välsignats med, så han blev förkyld. Idag köpte jag en bit långhare som jag tänkte vi skulle ha till middag med grönpepparsås
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Vinet är dessutom verkligen prisvärt, hög kvalitet till ett bra pris alltså. Hoppas att jag med det här inlägget gett er lite inspiration inför helgens alla middagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.