Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan alla ingredienserna utom valnötterna. Så har det börjat ett nytt härligt år, som vi hoppas ska bjuda på mycket roligt
Denna fanns på menyn för ettårsedan med och verkar vara en av deras återkommande rätter. Nu, nästan ettår senare gick jag dit igen tillsammans med Malin och Tobbe när de var här på besök, och kan lugnt konstatera att restaurangen är still going strong
Detta lagade jag för några helger sedan och det blev sååå gott. Det är inte särskilt ofta vi har barnvakt, men denna helgen får skatterna umgås med farmor och farfar och några av farbröderna för hela slanten
Hur man öppnar ytterdörren och hör att köksfläkten går och sedan när man kommer in i köket så luktar det så gott av pytt och gröt och kaffe att man kan smälla av
Under middagen försökte vi komma fram till någon förklaring till varför vi aldrig sett liknande blommor i någon svensk mataffär - förmodligen handlar det om att en plockad blomma omöjliggör en plockad zucchini
Arbeta in mjölet tills du får en klibbfri smidig deg. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris
Efter ett långt besök på sjukhuset hos pappa hämtade jag Linn och åkte hem. Lägg skinkan fint på ett fat, strö över basilikan, lägg på de marinerade jordgubbarna och avsluta med parmesan chipsen
Igår frågade min kollega om jag bakat Det fantastiska brödet. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.