10,5 tsk
jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör ihop degen med en träslev, eller en slickepott, och blanda ordentligt. Täck bunken med ett lock och låt den jäsa i rumstemperatur över natten. Sätt ugnen på 250 grader. Använd en slickepott och skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Dra ut degen till en kvadrat och vik ihop degen till ett paket. Vik kanterna mot mitten – först uppifrån och nerifrån, sedan från sidorna. Vänd degen så att den släta sidan hamnar uppåt. Efter jäsning kan du sedan dela degen till frallor eller baguetter. Låt degen vila i 30–45 minuter. Strö på lite mjöl och dela degen i tre remsor, och därefter i lagom stora frallor, 9–12 stycken. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Vill du ha frön på kan du först pensla på lite vatten, då fastnar fröna bättre. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda tills frallorna fått fin färg, ca 10–15 minuter. Ta ut plåten och låt frallorna svalna i ett par minuter innan du hugger in.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader
Jag har länge haft som mål att alltid baka vårt egen bröd - knäckebröd undantaget - men så hamnar vi i perioder när vi inte äter så mycket bröd och hela idén faller i glömska
Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Choklad med pärlsocker runt, Marsánkakor med råsocker runt och ljusa chocolate chip cookies - alla var naturligtvis äggfria, mjölkfria och naturligt glutenfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.