Bakrecept

Bakrecept

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 100 gram smör 2 st ägg 2 dl socker 1,5 dl gräddfil , eller hälften gräddfil hälften lingonsylt 2 tsk ingefära 2 tsk nejlikor, malda 2,5 tsk kanel 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Köp receptet
Årets sista jordgubbstårta

Årets sista jordgubbstårta

Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
Hallongrottor

Hallongrottor

1. Sätt på ugnen 200°C (varmluft) och ställ ut 25 muffinsformar på en plåt. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke
Frosting till cupcakes

Frosting till cupcakes

 . Frosting med creamcheese. 5 dl florsocker50 g smör250 g färskost, ex philadelphia 1 tsk pressad citron / limeGör så här

Vanilj Cupcakes Med Choklad Frosting.

Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar att använda vaniljstång i nästan alla mina bakverk men har man inte det funkar det bra med att använda vaniljsocker av god kvalité
Muffins och cupcakes

Muffins och cupcakes

100 g smör. 12 st ekologiska ägg. 11,5 dl strösocker. 11 tsk vaniljsocker. 12 dl ekologisk mjölk 3%. 11 st citron, skalet
Silviakaka

Silviakaka

2 ägg. 12 dl socker. 12 dl vetemjöl. 12 tsk bakpulver. 11 dl ljummet vatten. 1100 g smör. 11 dl socker. 11 äggula
Kolakakor

Kolakakor

Ingredienser Portioner. 30 stycken 100 g smör 1 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 msk sirap 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Saftigaste kanelbullarna

Saftigaste kanelbullarna

Kanelfyllning150 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 5 tsk malen kanel. Vetedeg50 g jäst, rumstempererad 500 g mjölk, rumstempererad [5 dl] 1 msk malen kanel 250 g smör 200 g strösocker [2 dl] 1 kg vetemjöl [16,5 dl] 1 tsk salt
Tareqs surdegsbröd

Tareqs surdegsbröd

mjöl, samma delar som vatten. 1vatten, samma delar som mjöl. 1vetemjöl, ekologiskt. 1äpple. 1surdeg, ovan. 1vatten, kallt
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10