Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon. Igår fixade och donade vi med våra små gröna vänner i odlingslådorna ute
Var på Leos med fyra pojkar i blandad ålder igår, eftersom skolan och fritids hade stängt. Firar istället med att jobba över till 18. Snabb kycklinggratängmeddragon1 grillad kyckling2 brk creme fracihe4 msk chilisås2 tsk fransk senap2 tsk dragon1 tsk örtkryddor Provencale (frysta)1 tsk italiensk salladskrydda2 rivna vitlöksklyftorsalt och pepparriven ostBena ur kyllingen och klipp i bitar. På med riven ost och skjuts in i ugnen på 200 grader i cirkus 20 minuter. 2 tsk dragon
Man kan täcka över med folie efter halva tiden. Serveras med fördel pressad potatis eller hasselback. Blanda ihop crème fraichen med övriga tillbehör och låt små sjuda i ca 5 minuter och smaka av. 1 msk torkad dragon
Dela kycklingfiléerna en gång på längden och krydda dem med salt och svartpeppar. Smörstek strimlad lök och skivad svamp och tillsätt sedan grädde, fond, vatten, dragon, senap och låt koka upp
Servera med klyftpotatis och en god sallad. Skär kycklingen i ca 2 cm stora tärningar och bryn dessa. Klipp bacon och strimla purjolöken och fräs detta
Kycklinggratäng stog på schemat idag så jag stekte upp allt på bilden för sig - kalkonbacon, lök & vitlök, champinjoner, zucchini och tomater och sen rörde jag ihop det med lätt brynt kycklinglårfilé, riven ekologisk halloumi och grädde
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.