Fotograferingenigårgick jättebra. Det var ett tag sedan jag fotades så det kändes lite ovant. -) Men efter ett tag kommer man ini det och då är det jätteroligt
Just nu svämmar grönsaksdiskarna över av pumpori alla färger, former och storlekar. Oavsett om du tänker fira halloween eller inte så är pumpa en grönsak som man kan göra mycket gott och nyttigt med
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär bort skalet med en kniv. Skär pumpan icentimeterstorabitar. Vänd på bitarna några gånger så att de får jämn färg och är mjuka
Tvätta citronen, torka och riv skalet. Skala sedan citronen och skär fruktköttet i små bitar. Lägg pumpabitar, vatten, citronbitarna och skalad och riveningefärai en kastrull
Middag med vänner, eventuellt besök på Liseberg och hemmahäng. Imorgon är det fredag (igen. ) och vi ska firain helgen genom att äta middag och dricka bubbel på Natur, kolla inKings of Convenience på Pustervik och avsluta kvällen med en Bloody Mary på Mr P
Det finnsinte "fel" grönsakstider, utan endast fel grönsaker för säsongen, och att jag istället ska ta vara på hösten och vinterns grönsaker och använda de på andra sätt än till sallader
Nu är det sannerligen högsäsong för pumpa. Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Grönt på grillen. Paul Svenssons mat utgår alltid från det gröna och att vårda råvaran. För oss har han komponerat fem grillrätterenligt denna matfilosofi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.