Den här maträtten blev snabbt en favorit i Balbokmat-familjen. Enkel och väldigt god. Jag tycker bäst om majstortillas, men det funkar bra med vetetortillas också
Bra mat för en kall dag. ca 3 portioner. 1 burk svarta bönor1 gul lök2 klyftor vitlök2 morötter2 tomater+1 tärning grönsaksbuljong1 msk rökt paprikapulver1 msk spiskummin1 knapp msk balsamvinäger (eller annan syra citron eller lime)cayennepeppar+Riven osttortillabrödAvocadoFärsk korianderev gräddfilFräs upp hackad lök och vitlök i olja, tillsätt när löken blivit mjuk grovt riven morot, kryddor och finriven buljong och efter en stund ett par matskedar vatten
Mexikansk mat tar mig snabbt tillbaks till mina soliga barndomsår i Kalifornien. Ingen annanstans har jag avnjutit så ljuvligt goda burritos, enchiladas och fajitas
Recept. jord61gubbe. lör, 2013-08-17 06. 05. 30min. (0). Värm pulled porken marinerad och färdig i 25 min. ,på 180gr,riv moroten,bred lite smör på bröden och strö över ost,värm i mikro i 20sek,varva morötter och coleslow och kött i bröden och ät dom rullade
Enchilladas igen. En maträtt jag lagar ofta – i många varianter. Det är varmt och mysigt för det mesta. 1 liten gul lök1 klyfta vitlök3 dl kokade borlottibönor (kokt volym)1 tråg körsbärstomater1/2 dl kalamata olivspad1 dl kalamataoliver1 msk balsamvinägersvartpeppar2 tsk rökt paprikapulver1 tsk spiskumminett par nypor salt+chévreostgräddfil (eller Creme-F)sallad (här ruccola)+tortillabrödFräs hackad lök och vitlök med kluvna tomater och bönor tillsammans med kryddorna i ett par matskedar olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.