I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämigoch höstig. Själv är jag inte direkt någon flitig svampplockareoch då är det ju tur att vi har en svärfar som förser oss med torkade kantareller
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svampoch squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
När risotton börjar bli klar och har bra konsistens kan du röra ner parmesanostenoch servera. Krämig risotto med kyckling ochsvamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Isvatten, isvattenoch hinkvis medisvatten. Tänkte först en kycklingwok i stark sås med nudlar. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.