400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
1Till servering400 g pasta, t ex penne parmesanost, färskriven 0,5 dl valnötter ev färsk basilika. 100 g grönkål (eller svartkål) 100 g champinjoner 1 klyfta vitlök ca 400 g kycklingfilé, eller lårfilé (utan skinn) ca 1 msk smör flingsalt svartpeppar, nymalen 3 dl vispgrädde 0,5 citron, finrivet skal 2 tsk citronsaft, färskpressad
400 g linguine 4-5 msk olivolja 3 klyftor vitlök, finhackade 150 g salami, i bit (t ex ventricina) 125 g körsbärstomater 1,5 dl torrt vitt vin 2 dl parmesanost, riven 65 g rucolasallad 30 g pinjenötter, rostade salt peppar