Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är denen njutning för ögat, men också för magen
Dagens middagsutmaning blev till att göra enannorlunda köttfärssås, jag tycker nämligen att jag oftast gör samma och tänkte att det idag skulle göras något helt nytt istället
Denhär soppan har en väldigt fin smak. Vitvinet och fänkålen gör att soppan har en fin efter smak och den vispade creme fraichen gör den väldigt mjuk i smak, morotschipsen ger lite tugg motstånd
Nem är vietnamesiska vårrullar som görs på ensorts rispapper istället för vårrulledeg. Rispapper (finns på asiatiska matvarubutiker, alternativt kan man använda vårrulledeg)
Som en uppladdning inför julafton. Jag vet inte hur denna tradition började - det får mamma eller pappar inflika - men jag kan tänka mig att det var för att julbordet redan var så stort på julafton, att vi liksom inte hade tid (eller hunger) att äta julgröten på själva julafton
Hacka chokladen och lägg den i en bunke, koka upp grädde och slå den över chokladen. När tryffelmassan svalnat något blanda i Tyrkisk peber och slå upp i en form klädd med plastfilm
Är inne i ett riktigt stim och kan inte sluta baka, i helgen blev det både kladdiga chokladmuffins och en särskild fruktkaka som jag gör VARJE Jul och som bara blir godare för varje dag den står
Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg. Blanda inte ihop den med smördeg som är den deg du bakar paj och wienerbröd av
Det är nämligen sååå enkelt att göra egen vaniljsås utan en massa konstigheter och tillsatsämnen. Dessutom är smaken av äkta, hemgjord vaniljsås svårslagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.